MIDI PLAYBACK UNEVEN

Use this forum to discuss Midi Issues as they relate to Cakewalk.

MIDI PLAYBACK UNEVEN

Postby minou » Wed Jun 08, 2005 7:54 pm

Hello dear Cakewalkers
I have 14 MIDI tracks in my song, all playing to my YAMAHA EX5 ; alas, CWPA plays them unevenly ...
If remove let's say 10 tracks, MIDI will playback normally, with regularity ...

So there must be some fine tuning in Cakewalk or in my Yamaha to solve the problem... buffer size or something ....
Or is it because I have just a PIII 500 MHz ?

Any advice would help ...
Regards
Gilles
minou
 
Posts: 3
Joined: Fri May 27, 2005 2:10 am

Re: MIDI PLAYBACK UNEVEN

by Sponsor

Forum Sponsor
 

Postby GretscGuy » Sat Jun 11, 2005 12:46 pm

could it be a polyphony issue?
GretscGuy
 
Posts: 442
Joined: Sat Oct 18, 2003 1:26 pm
Location: Massachusetts USA

Postby crossingzero » Tue Dec 06, 2005 1:06 am

This couls also be an issue the EX5 is famous for...If your EX has on older operation system than verson 1.14 than you definitly will have timing issues.. check your OS and if you find its not the latest versio 1.14 If not you can get a set of eproms from yamaha I got mine no problem with only a phone call..Ive heard that others have had a bit more diffaculty..I guess some people just dont know how to ask ..I had the same trouble untill I upgraded...also you should check out this link
http://www.ex5tech.com/ex5ubb_cgi/ultim ... category=1
crossingzero
 
Posts: 3
Joined: Wed Nov 30, 2005 1:04 am
Location: Treasure Island Florida



Similar topics


Return to Midi Issues

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron

Music Engravers and Music Copyists
   Finale - Sibelius - Cakewalk - Archives - Cakewalk Books - Contact


Copyright © 1994 - 2019 by C.M. Press, LLC