Lots of extraneous C0 notes with P70

Use this forum to discuss Midi Issues as they relate to Cakewalk.

Lots of extraneous C0 notes with P70

Postby dakid » Tue Nov 14, 2006 2:12 pm

Have just bought a USB-MIDI interface (M-Audio UNO) to connect my Yamaha P70 stage piano to my computer, because even though my old keyboard seemed to work with just midi cables and my Audigy 2, this new one doesn't ... meh.

Anyway, I've managed to get MIDI going in and out, but there's something not quite right about it. When I play notes, there's always a very hollow echo going on and a lot of the notes don't seem to register. I have tried recording stuff and have studied the event log, and it seems that for every note I play, I get about 3/4 C0 notes being registered as well.

It seems to get worse the more notes I play, or the faster I play.

I'm a bit of a MIDI n00b, I'm afraid, but I have managed to ensure I've got local control turned off, and I can't see any other obvious options in my keyboard setup to stop this happening. I'd really welcome any advice anyone has, please.

I dunno if these will help ...

Staff View
Image

Event View
Image
dakid
 
Posts: 1
Joined: Tue Nov 14, 2006 1:57 pm

Re: Lots of extraneous C0 notes with P70

by Sponsor

Forum Sponsor
 


Similar topics


Return to Midi Issues

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron

Music Engravers and Music Copyists
   Finale - Sibelius - Cakewalk - Archives - Cakewalk Books - Contact


Copyright © 1994 - 2019 by C.M. Press, LLC