Midi In can't record in SONAR v1.02

Use this forum to discuss Midi Issues as they relate to Cakewalk.

Midi In can't record in SONAR v1.02

Postby ramandika » Fri Jan 09, 2004 11:21 am

Hii

I have problem with SONAR v 1.02, Windows 2000, Keyboard Korg PA80,
SOundcard SoundBlaster Live! Processor P III.

I always can't record my MIDI thru midi port. Audio In Is OK.
And I has tried the advise from Troubleshooter ( Sonar Help Screen)
But it still can't work. Every time I switch On my keyboard, the MIDI IN/OUT icon always flash although I had not play the key board

What's wrong with my setting / hardware ?

regards
Ramandika
ramandika
 

Re: Midi In can't record in SONAR v1.02

by Sponsor

Forum Sponsor
 

Postby GretscGuy » Sat Jan 10, 2004 4:00 pm

Some SoundBlaster cards share an irq with your paralell port (midi interface) Check this first.
GretscGuy
 
Posts: 442
Joined: Sat Oct 18, 2003 1:26 pm
Location: Massachusetts USA

Postby andychap » Sun Jan 11, 2004 10:48 am

You have your midi plugs connected the right way round, In to out and out to in.

Even though you have the live card installed make sure that the gameport is installed and enabled.

As a suggestion I would look round for an upgrade to at least ver 1.3 because 1.0 was as buggy as hell.
andychap
 
Posts: 687
Joined: Wed Aug 27, 2003 7:26 pm
Location: UK

same problem

Postby shizzle » Sun Jan 23, 2005 7:01 pm

i have a psr 290 that i wanna connect to my computer , i have the midi/joystick cable and all that , it's all set up . when i import a midi files through cakewalk sonar 3 , i can even hear the music playing into my keyboard speakers , but the only problem is that i can record anything in the application. i spent hours tring to make it work properly , but it doesn't , so if you have any idea on how to make it work , let me know
shizzle
 

Re.

Postby Illprophet » Sun Jan 30, 2005 12:21 pm

It almost sounds like you don't have your input /outputs correctly set in your track (given the music is playing through your keyboard). What kind of midi interface are you using? You can't just plug-in the keyboard and have it work (hopefully you know this). And I have to totally agree with andychap ramandika -UPGRADE!!!
Illprophet
 
Posts: 17
Joined: Wed Jan 19, 2005 1:08 am
Location: Unfortunately-EARTH



Similar topics


Return to Midi Issues

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron

Music Engravers and Music Copyists
   Finale - Sibelius - Cakewalk - Archives - Cakewalk Books - Contact


Copyright © 1994 - 2019 by C.M. Press, LLC