Sonar 8.5 and video synch on recording

Use this forum for all technical issues.

Sonar 8.5 and video synch on recording

Postby Ellsounds » Sun Aug 08, 2010 6:33 pm

I just recently upgraded to Sonar 8.5 Producer (from 2.2!)

I'm having an issue with the video playback during recording (I do a lot of music soundtracks to video). When I PLAY the video (mpg) synched to a MIDI sequence it's fine. But when I try to RECORD the video seems to play out of synch at double speed. Like it's chasing, trying to catch up. Never had this issue with Sonar 2.2 in either Windows XP or Vista.

I'm currently using Vista SP2 and everything else in Sonar 8.5 seems fine. But this anomaly is frustrating as I often like to "play to the video" and record that take. Anyone have any ideas? :?
Ellsounds
 
Posts: 3
Joined: Sun Aug 08, 2010 6:24 pm

Re: Sonar 8.5 and video synch on recording

by Sponsor

Forum Sponsor
 

Sonar 8.5 and video synch on recording ADDENDUM

Postby Ellsounds » Sun Aug 08, 2010 6:43 pm

I just checked it out again and when I record MIDI, the video is playing what seems to be double speed of the first two seconds from where I begin the recording. Then it plays the video at normal speed but is of course now at this point out of synch by 2 seconds. Very strange.
Ellsounds
 
Posts: 3
Joined: Sun Aug 08, 2010 6:24 pm



Similar topics


Return to Technical Issues

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron

Music Engravers and Music Copyists
   Finale - Sibelius - Cakewalk - Archives - Cakewalk Books - Contact


Copyright © 1994 - 2019 by C.M. Press, LLC